Προστασία από Λεϊσμανίαση (Καλαζάρ)
Η υιοθεσία ενός σκύλου
Η θερμοπληξία στο σκύλο
Δάγκωμα φιδιού
Τι κάνω αν ο σκύλος ή η γάτα μου κάνει εμετό
Τι πρέπει να έχω μαζί μου για Πρώτες Βοήθειες στο σπίτι και στο αυτοκίνητο
Δηλητηριάσεις
Τι κάνω σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώου
Βρήκα στο δρόμο χτυπημένο ή αρρωστο ζώο
Τι είναι κακοποίηση;
Δικαιώματα και υποχρεώσεις μας σε σχέση με τα κατοικίδια
Κλαοκαιρινοί Κίνδυνοι
Μπορώ να κολυμπήσω με τον σκύλο μου;
Πρωτόκολλο Εύζωιας
Πασχαλινα OXI
Πασχα και βεγγαλικα,  κροτοφοβια
 

Ποιοί Είμαστε

 

Το σωματείο 
Το Φιλοζωικό σωματείο ΜΕΡΙΜΝΩ (63/2015) αποτελείται από άτομα που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο της φιλοζωίας και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ιδρύσουν Σωματείο, με κοινό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ευζωία των αδέσποτων . Είναι μια ολιγομελής παρέα με πολύ αγάπη για τα ζώα που ζουν στο δρόμο. Βασικός του στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα της γειτονιάς του, οι υιοθεσίες ώστε τα ζωάκια να μη παραμένουν στο δρόμο, αλλά και η υπεύθυνη φροντίδα των δεσποζόμενων κατοικιδίων.
Το σωματείο μας για να λειτουργήσει βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των μελών του και τις περιστασιακές δωρεές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουμε.

Δράσεις 
Οι δράσεις του σωματείου περιλαμβάνουν:
• Στείρωση αδέσποτων ζώων
• Φιλοξενία, όταν υπάρχει η δυνατότητα, ζώων με στόχο την υιοθεσία τους
• Περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων
• Ενημέρωση και προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας

Στείρωση
Η στείρωση των αδέσποτων αποτελεί το κύριο μέσο ελέγχου του πληθυσμού τους και συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση της ευζωίας τους, στις δύσκολες συνθήκες στον δρόμο.
Παρόλο που λόγω άγνοιας πολλοί φιλόζωοι θεωρούν την στείρωση πράξη “ενάντια στη φύση του ζώου” ή “αναγκαίο κακό”, στην πραγματικότητα η σύγχρονη κτηνιατρική επιστήμη αλλά και η εμπερία μας έχει αποδείξει ότι η στείρωση είναι απαραίτητη τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τα δεσποζόμενα ζώα για να τους εξασφαλίσει μακροβιότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Αυτός είναι και ο λόγος που από την δημιουργία της ομάδας μας η στείρωση υπήρξε ο βασικότερος στόχος μας και η κύρια δραστηριότητά μας.

Φιλοξενία και υιοθεσίες
Όταν υπάρχει η δυνατότητα, φιλοξενούμε σε σπίτια εθελοντών μας ζωάκια που λόγω νεαρής ηλικίας, αναπηρίας, ασθένειας ή λόγω του χαρακτήρα τους είναι επικίνδυνη η επανατοποθέτησή τους στο δρόμο. Για τα ζωάκια αυτά γίνεται προσπάθεια εύρεσης ενός σπιτιού, που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και θα τους εξασφαλίσει μια άνετη και ευτυχισμένη ζωή.
Παράλληλα, στηρίζουμε άλλους εθελοντές και σωματεία με την προώθηση των αγγελιών τους για τα ζωάκια που φιλοξενούν. Δεν ξεχνάμε ότι βάσει του νόμου 4039/2012 και 4235/14 κάθε αγγελία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο θα πρέπει να συνοδεύεται από τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου (Microchip).

Περίθαλψη
Συχνά περισυλλέγουμε από το δρόμο ζώα άρρωστα ή τραυματισμένα. Μετά την μεταφορά τους στον κτηνίατρο και την ενδεχόμενη νοσηλεία τους, φροντίζουμε για την φιλοξενία και θεραπεία τους μέχρι την αποθεραπεία και την υιοθεσία τους ή επανατοποθέτησή τους. Υπάρχει συνεπώς διαρκής ανάγκη για εθελοντές που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα άρρωστο ζώο μέχρι την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή του.

Ενημέρωση
Η ενημέρωση για τα θέματα των ζώων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους μας. Στον ιστοχώρο μας ανεβάζουμε συχνά άρθρα και νέα σχετικά με όλα τα θέματα των ζώων και της σχέσης τους με τον άνθρωπο.
Παράλληλα, δημιουργούμε έντυπο υλικό που ενημερώνεται συχνά με τη μορφή αφισών και φυλλαδίων για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη σωστή φροντίδα των ζώων αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης συμμετέχουμε ή και οργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την προώθηση της ζωοφιλίας. 
Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να μας βοηθήσετε στις ενημερωτικές μας εκδηλώσεις ή χρειάζεστε ενημερωτικό υλικό.

 
 

2016 © Copyright ΜΕΡΙΜΝΩ || Development AdTech